Kukafshehti / May 16, 2012 / @ Tirana Ekspres

KUKAFSHEHTI

16 May, 2012 @ 18:00

Tirana Ekspres 

_______________

Kukafshehti is the first exhibition to address the love and life of the gay community as internal of the Albanian society.  It documents the characters and actions of this community in their attempt to raise awareness.  Kukafshehti strives to portray, without hiding itself, the gay community and its strong bond with the whole of Albanian society in its lifestyle, eroticism, and thought. 

_______________

Aleanca Kundër Diskriminimit të LGBT do t’ju ftojë për hapjen zyrtare e ekspozitës “Kukafshehti” më datë 16 maj, 2012, 18:00 tek Tirana Ekspres me rastin e Ditës Ndërkombëtare Kundër Homofobisë.

“Kukafsheti” është e para ekspozitë që adreson jetën dhe dashurinë e komunitetit gay si pjesë integrale e shoqërise shqiptare. Dokumenton karaktere dhe aksione të këtij komuniteti në përpjekjen e tyre për të rritur ndërgjegjësimin publik. “Kukafsheti” qëllon te portretizojë, pa e fshehur vetveten, komunitetin dhe lidhjen e tij të fortë me shoqërine Shqipëtare si e tëre në mënyrat e jetesës, eroticizmin dhe mendime e tyre.

Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë është një përkujtim i heqjes së homosekualitetit prej Klasimfikimit Ndërkombëtar të Sëmundjeve të Organizateës Botërore të Shëndetësisë (obs) më 17 maj, 1990. Në tërë botën celebrohet me ekspozita, manifestime si dhe evente të tjera.

Aleanca Kundër Diskriminimit të LGBT është nje organizatë jo-qeveritare që parafytyron një shoqëri shqiptare të lirë, të hapur dhe të barabartë e që përqafon diversitetin dhe është gjithpërfshirëse e të tërë njerëzve pavarësisht orientimit seksual dhe identitetit gjinor. Aleanca synon të mbështesë dhe të fuqizojë komunitetit lezbik, gej, biseksual, transxhendër ndërsa rrit ndërgjegjen publike dhe edukimin mbi çeshtje të orientimit seksual dhe identitetit gjinor.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: